Sista draknästet.


Idag blev jag varse om att draknästet som va igår va det sista för säsongen. det gillar jag inte. Mer draknäste å mindre så ska det låta!Resultat


Dags att vända blad! Bladen va som klistrade mot rutan, nu vänder jag
sida så får dem röra lite på sig :)


Endast det bästa är gott nog! Jag använder givetvis garant blomjord.
De lämnar en garant på att det är bra skit!
Ut ut.


Idag tänkte jag ta en tur i jogging spåret innan jag börjar jobba. Tog en snabb frukost och nu sitter jag å väntar på att maten ska sjunka ner så jag inte får håll. Medans jag väntar ska jag plantera om mina perlargoner så dem får lite större. dem har fått bott i den där fula plast krukan å sen ner å teracotta krukan. men nu ska jag plantera dem direkt i stora krukan. då kan jag få användning av min nya fina fjäril som jag köpte igår!
Lite shopping.


Efter att jag varit på AJ AJ besöket, tog jag bussen förbi sollentuna centrum. Där gjorde jag några fynd som jag vill visa upp.Strumpa från lindex 49,50 kr. Sko sen tidigare från La redoute 499 kr.
.Fjäril från Mateus 65 kr, Nyckelring från Ceannis 79 kr, Rosa tröja från lindex 99 kr på rea.

AJ AJ!


Idag ska jag på lite Aj Aj. Jag går på en salong för att få bort det förbannade håret som växer under armarna. Det lasras bort och det är min 4e gång. 4e är bra för då är det alltid gratis. Sist jag va där hade hon en ny maskin. Hur jag fick reda på det va genom den ovanliga smärtan som uppenbarade sig då hon började med lasermojängen. Det brände å sticktes å sved. Så brukar det inte kännas. Jag röck till å då sa hon att maskinen är ny å kan göra lite ondare. Hon berättade att hon höjt styrkan lite eftersom jag nu hade gått några gånger å för att komma åt hårsäckarna som sitter lite djupare så måste man ta starkare. Försök å ha lite tålamod så ska det strax vara klart. Å det vare! hon lyckades prata bort mig. men sen på den andra armhålan hade vi inget å prata om så då gjorde det förbannat ont. men jag bet ihop å gick därifrån hur nöjd som helst. det visade sig efteråt att det va en smärta som va värt mödan. stråna växte ut nån mm å sen så bara ramlade dem av! Så idag har jag stora förväntningar på att maskinen ska ta död på ALLA små säckar som är kvar!

Det kostar 500 kr per gång och var 4e är gratis. jag rekomendera det verkligen. men man ska veta att ALLT går inte bort. vissa hår sitter så djupt att lasern inte tränger ner men dem stråna är ofta mkt tunnare och syns knapp. Så dem kan man raka bort ca 1 gång i veckan. En befrielse!

http://www.beauty-care.se/oops!

Det va så gott att jag inte hann ta en bild innan det slank ner!


så det kan gå.


Fisksoppa med saffran!


Idag kom jag iväg från jobbet lite tidigare så nu hinner jag laga mat till mitt hjärta. Det blir fisksoppa med saffran. Fick den på en middag för inte så längesen å det va ju supergott! Jag hoppas att jag får till den lika bra! Jag har norpat ett recept från tasteline som jag tycker verkar bra.

http://www.tasteline.com/Recept/saffranskryddad_fisksoppa_med_lax_och_torsk

Om en timme eller så, kommer bild på min version av soppan!


Den här gillar jag!


Nu när det snart bara är 1 vecka kvar innan jag åker hem till Ljuva Resele så måste jag börja med lite förundersökningar. Det bli alltid en loppis runda å nu har jag hittat en intressant pjäs på blocket. Personen som säljer den bor bara några km från mig. (från mina föräldrar)  Den ser ut att vara ganska sliten men jag gillar den och hoppas på att man kan fixa till den lite. Till mammas förtvivlan, alla mina inköp hamnar såklart hos dem tills jag får med mig dem ner till stockholm vilket ibland kan dröja år då man inte har bil. Liiite svårt å ta den på tåget.700 kr på Blocket


Skulle vilja se Mia.


Jag har ganska nyligen läst Mias bok, Dyngkåt och hur helig som helst, och tyckte den va jätterolig. Nu ser jag att den kommer som föreställning och det vill jag jättegärna se. Men vi stockholmare får vänta ända till november innan hon kommer hit. Jag skulle gärna åka till göteborg å se henne i Maj, men då är det ju så att biljetterna är slut. tusan också! vad måste man göra för att få lite Mia!
Jävla persienner!


En sak som är väldigt störigt med min lägenhet är dess odugliga persiennerna. dem är från tidigt 1900 tal och med andra ord ganska gamla. Sollentuna hem vill inte byta ut dem, då det anses tillhöra hyresgästen. Att byta ut dem kostar ca 700 kr per persienn dvs 1400 kr per fönster då mina är dubbla. Jag har 1...2...3... ja vi kan säga 3,5 fönster å det är inte kul å lägga alla dem pengarna på nått så tråkigt som persienner. Men med min brillianta hjärna kom jag på att jag kan byta persiennerna i köket som ialla fall fungerar att dra upp å ned med dem i sovrummet som inte går att dra upp, sänka ner eller flippa på. ni vet nu finns det en så plast grej man snurrar på för att flippa, här är det 2 st snören som man drar i för att flippa. det är väldigt omodernt och sollentuna hem får en riskvast av mig för att dem inte byter ut dem. så nu tar jag saken i egna händer och gör ett försök.


SÅ blir det då man försöker dra upp dem.


Så ser flippgrejen ut. det händer ingenting då jag drar i denna stycke tråd. skandal.Solisar.


Idag skiner solen och jag ska försöka vara ute om jag hinner. Då gäller det att vara utrustad.La redoute 149 kr


Kupan 10 krEtt nytt härligt inköp.Idag va jag till min kompis anna och fikade. Vi köpte prinsesstårta och singoalla kex och till det hemgjorda choklad bollar och varm choklad! det va mums och trevligt. Annas katter va nog lite avis. tyckte dem strök omkring ovanligt mycke.

efter fikan gick jag en sväng på Åhlens. å titta vad jag hittade! det sa klick direkt!

199 kr Åhlens

Jag vet inte vart hos ska stå än. Vi får pröva oss fram. Nu ska jag faktist äta lite chips!

god kväll!Kvällsgott


En god chokladmousse på kvällskvisten. Det gör mig glad :)
Du behöver:

75g mörk choklad
1msk mjölk
1msk socker
1 äggula
1dl lättvispad grädde
1dl vispad grädde.

smält chokladen och blanda resten av ingredienserna förutom vispade grädden som du serverar till moussen!


VOILA!


Traderat hem.


Dem här sötingarna har jag traderat hem för det otroliga priset 1 kr! Verkar bara vara jag som tycker dem är härliga sommarskor!1 kr


Vad gör man med en ledig dag?


Idag är jag ledig och helt fri! jag har inget inbokat utan tar dagen som den kommer. Men några göromål hade jag tänkt hinna mä. håller på lite med min lilla lilla trädgård. har satt basilika, rödlök och tomatplanta. Gräslöken och persiljan har sedan en tid tillbaka vissnat och idag begravde jag dem i min organsika avfalls hink. Jord skall du åter vara! Min plan är att sätta mina små rödlökar i en stor låda. Dem har växt ur sina små ettor och behöver nått större. dem har tjatat ett tag nu och ikväll tänkte jag släppa nyheten! jag hoppas dem blir glada!

Min tomatplanta däremot, går det lite trögt för. ni ser den vita krukan med några små ynkliga blad sticka upp. jag måste ägna mig mer tid till henne, hon är lite blyg och vågar inte ta för sig som dem andra.Före flytt 2010-04-21Sommar känsla.


Imorse då jag vakna sken solen å jag blev jätteglad! nu är det äntligen sommar. det betyder att shortsen åker på!Det där med avlutning...


Hej.

Idag har jag handlat den sista lilla detaljen för att jag ska kunna påbörja "projekt avlutning" Min vita gamla byrå ska lutas av å sen förmodligen målas om. byta handtag å kanske tapetseras.jag har aldrig lutat av nånting och inser nu viken fruktansvärd kraft den där kaustiksodan har! man måste ha skyddskläder å glasögon å det luktar illa å är frätande. det va svårt å få till en bra konsistens å när jag tillslut fått det så börjar jag pensla på. men det va nått som inte stämde... blandningen som först va vit blev helt plötsligt svart. det va penseln som frättes sönder!


Penseln är bara en skugga av sitt forna jag! Adjö penseln, du kommer minnas som en tapper soldat!

Jag tänkte, "nu ger jag upp" men plötsligt ser jag att sodan börjar bearbeta färgen. den biter sig igenom den gamla vita färgen å skapar sprickor. plötsligt ser jag hur ett helt "flagen" börjar lossna från byrån. jag skrapar lite och ta da! färgen bara åker av som en kletig tjock gegga. Då tändes gnistan igen och jag skrapade jag å krapade.

så här ser den ut nu. 1 låda gjord 3 to go! sen så äre ju hela byrån. suck, det här va svårare ån jag trodde. kommer inte bli klar idag. inte imorn. inte den här veckan.


I let you guys know when i´m done.


Kort dag.


Gomorron.


Idag ska jag bara jobba jätte jätte lite. jag å kollegan ska till Sia å köpa in julen. visst är man sugen på det nu, nja inte så mycke. det måste ialla fall göras å det brukar vara ganska kul. dem bjuder alltid på en god buffe som inte gör saken sämre. efter att vi har varit där så slutar jag för dagen, så det borde bli runt 13. sen så kompar jag resten av dan. inte illa.

mitt senaste inköp ser ni här nere! Visst är den utan denna värld snygg! men den kommer inte förrän om 1 1/2 vecka :( tillsvidare får jag hålla tillgodo med gamla plastskärbrädan.Rosendahl Grand Cru skärbräda 399 kr. 24x36 cm.Den här va väl snygg!

Tänk va snygg den skulle va på min byrå. Den finns på Tradera för 26 kr
just nu. 2x0.5 meter, men det räcker för mig!En lugn kväll.

Ikväll ska jag inte göra många knop. Tänker sitta framför tv hela kvällen och lägga mig tidigt. Jag kommer ägna lite tid åt att planera hur jag ska göra med min byrå. Endera kommer jag luta av den, måla den vit, tapetsera lådfronterna i nån färgsprakande tapet! Nånting med rött tror jag åsså nya handtag. Jag har inte hittat den rätta tapeten men nånting å det här hållet...En annan tanke är att luta av den. Helt enkelt. Eller luta av å måla vitt igen. jag skall om allt går som planerat, strida till verket i helgen. förmodligen söndag. då ska jag luta av den å sen får den vila lite så kan jag fundera över nästa steg. ska bli kul å se vad det kommer kosta, jag har köpt kaustiksoda eller vad det heter, å en spattel, sen så fick jag tips att blanda sodan med tapetkliser. men det hade vi på jobbet så det tog jag därifrån. vi får se vad kalaset hamnar på!

Nu ska jag se om jag hittar nått gott å äta å sen ska jag se ett avsnitt av Svenska hollywood fruar!

Visning.


Igår va jag på visning. Tre stycken hann jag mä tillåmä! Alla va fina men en går bort ändå. Den låg väldigt nära en stor väg å det lät mycket om trafiken. det va sent på kvällen, 19 ungefär å det lät massor! hur ska det då låte vid rusning. Nä det va inge bra. Men det va inte bara det, badrummet va orange å det va väldigt lite förvaring. Hatar garderober som står å hopar sig i nått hörn. Nä det ska va platsbyggt! Inbyggt!

Nästa lägenhet va bättre, väldigt litet badrum. stort gammalt kök. det hade sånna där sneställda överskåp. Jag älskar dem! hallen va stor. det är ju lite synd. vad ska man göra i en hall liksom? rummet va lagomt stort å 1 stor walk in closet:) Orginal plankgolv å superfina fönster. Äh den va bra. men jag vill ju helst ha en 2a......

"Trummvirvlar"
Den sista! fast det va den vi kollade på först. den va bra! En 2a. 41 kvm, STORT vardagsrum, litet sovrum, men vad gör det. får plats med en 180 å ett fint linneskåp eller nått. det är en inbyggd garderob bara så man behöver nått mer för kläderna. köket är litet, men charmigt. hallen har 3 garderober å badrummet är kaklat med plastgolv. det går å fixa.
så vi får se, vad det landar på. avvaktar och iaktar...


Morgonstund har guld i mund?


Ja varför heter det guld i mun? det borde ju inte rimma igentligen.
Har nått bättre på gång.

Morgon blund är skönt en stund, tills du är försenad och måste springa till bussen!


(texten har inget samband med personen på bilden)På väg till mig...
Dem här skorna har jag precis klickat hem. Men jag får nog vänta ett
tag med att använda dem. Lite mer värme och lite mer sol så får ni se
mig med dem! La redoute 549 kr.


En förlust, en seger.


Idag hade jag en toppen dag på jobbet. Massa trevliga kunder och bra försäljning. Men det va inte förrän kl slog 17.01 som allvaret börja. Jag har något stort att närvara vid. Nämligen Forever Uniteds matcher.
jag låser igen macken och skyndar iväg mot pendeln. med bara 8 min kvar springer jag väldigt obalanserat på mina klacka mot pendeln. som en räddande ängel kommer en buss som jag inte är sen att hoppa på.
påväg mot skolan vi spelar på springer jag på en gammal kompis. Alltså han är inte gammal, utan det va längesen vi hängde. 8 år sen närmare bestämt. det va jättekul att se han å han följde givetvis med på matchen.
första matchen. slutade i KATASTROF. förlust med cirkus 1-5. jag laddar om batterierna och nästa match går vi ur med huvudena högt! en så viktig vinst, som tar oss vidare i slutspelet. Å det bästa med allt: jag gjorde mål!

jag vill tacka min hejjar klack:

Elin
Ida

ett särskilt tack till 2 som stod vid min sida hela vägen å hejjade fram målet:

Ingrid
Johannes


Nu ska jag sova!
Små korn hemma hos mig.


Patinerade lerkrukor blir fina lyktor.


Den här byrån ska snart få ett ansiktslyft. I verkligheten är den lite
gul i färgen och
jag tänkte luta av den och kolla hur den ser ut under.
Kanske lite nya handtag å ny färg? Fortsättning följer...
Köpt på loppis för 275 kr sen gammalt.Mitt senaste fynd. Broderat örngott 50 kr på loppis.


Lägenhetsjakten.


Jag har tänkt å köpa lägenhet. när allt är klart med min gamla lägenhet i sundsvall så börjar jakten. gå på visningar, buda, förlora budgivningen etc. jag tänkte mig att jag skulle bo nånstans söder om söder. det är väl det jag har råd med. å om jag får nya jobbet så blir det nära å bra.

Händig som jag är så vill jag helst köpa nått som jag kan pyssla med. kanske måla om å lägga golv. har varit inne på att lägga ett fiskparkettgolv. men misstänker att det är sjukt svårt å ganska så dyrt. men det är ju så fint! hittade en lägenhet som jag ska titta på på måndag som har fiskben. i form av plastmatta. vilken besvikelse!!! det går icke. det blir till å lägga nytt. då kanske jag bara kan använda mattan som mall. Klart å betart!


http://www.hemnet.se/beskrivning/629677

Mina små sötisar.


Nån slags Pelargon. Prince nånting....

Har ju inte visat mina nya skönheter jag köpte igår på Slottsträdgåren Ulriksdal. den är lite skär i färgen men det syns inte på bilden. Dem passar jättebra hemma hos en liten prinsessan!


Soliga dag!


Åh va härligt att vakna upp till lite sol. den är förvisso lite irriterande då den tar sig in rakt på ansiktet då man ligger å försöker sova. men jag ska inte klaga.
idag kommer jag att ta en lång promenad precis som jag gjorde i nattens dröm. men först ska jag gå å stor handla. det blir både mjölk och frukt, tulpaner och smör. får nog ta med ryggan för det här kan bli tungt! bröd behöver jag inte köpa för det har jag bakat själv!

Ingeborgs golimpa

3 dl rågsikt                                    1. Sätt ugnen på 150 C. Blanda alla torra varor.
2 dl mjöl
2 dl grahamsmjöl                           2. Blanda i sirap och filen.
2 dl vetegroddar
1 tsk salt                                      3. Smöra å bröa en form. grädda längst ner i ugnen 1 timme.
1 tsk anis                                              
1 tsk fänkål                                  4. Klart!
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver                                    
1 dl solrosfrön
4 dl filmjölk
1 1/2 dl mörk sirap


En ny vecka.


Idag tog jag en riktig sovmorgon. vaknade åtta men drog mig till halv elva. så nu är det dags att ta tag i dagen. tänkte att man skulle ta å tvätta. det är väl ingen som tvättar på påskdagen så det borde vara ledigt. senare idag ska jag till ullriksdals slottsträdgård å köpa lite vårblommor. men med all snö så börjar man tvivla.

Nått jag har sett som jag vill göra är en fin sänggavel. kollar runt lite på blocket om man kan hitta någon liknande :
En väldigt fin gammal kökssoffa som är omgjord till säng och målad vit.Mitt nya vardagsrum.


Det här är mina nya goingar. Stringhylla, Ps skåp (ikea) och en ny å fin Tv.
Vad tycks?

Mot ockelboo!


Idag ska jag åka till Ockelbo efter jobbet. Där blir det avkoppling och mera avkoppling. Tänkte inte göra många knop. Min pojkväns föräldrar är snälla. Dem lagar god mat och är roliga. På lördag ska vi äta familjemiddag hos killens farmor å farfar. det ska bli mysigt. Men när jag frågade J om jag tillhör familjen nu så sa han, "Nja, det vet jag inte" Men jag är glad att jag får vara med på middan ialla fall!

Hoppas alla får en bra påsk med ett påskägg fyllt med nå bra!

Mer ägg åt folket!

RSS 2.0