Loppis är bra skit!

Nu har jag kommit hem till mamma å pappa efter att ha hängt i Sollefteå Fredag och Lördag. På dan va jag på stan å lite loppis å lite affärer. Tog en fika å promenerade runt! Med venkan å wille. Efter det så åkte vi hem till venkan å grillade! Wille ville äta makaroner och korv, å det fick han såklart!






Till efterrätt gjorde vi marängswiss! Den tog oss tillbaka till vår ungdom då vi gjorde den var å varannan dag!

På kvällen gick jag ut med venkans syster jessica så stannade venkan å wille hemma å myste!

vi såg ut såhär

och såhär.

Efter en lång fredagnatt klev jag upp vid 12 idag men segade på till 14. Lite stressigt kom jag på att jag vill kolla på loppisar igen! Dem stänger 15 å det är bråda tider! jag hann till en loppis å det här är vad jag fann:


En jättefin plansch!

Skärmen och kakelplattan har ni redan sett, men plåtburken och glasburken är nya. I den oranga burken ska jag ha fina fotografier. Jag måste bli bättre på att framkalla bilder man ta. denna digitala värld måste bli mindre digital. Jag önskar mest av allt att familjens polaroidkamera fungerar som den ska. Måste bara köpa nya kort till den å se om den går att använda. Då kommer det ligga massor med skakade polaroidbilder i min fina plåtburk!





Tack för all tur!


En gång i tiden då jag köpte min kamera så föll det sig så att jag fick dubbla kartonger med saker. inte själva kameran men med andra atteraljer som hör kameror till. Nu när jag kom till mitt föräldra hem å upptäcker att min laddare inte är med blir jag såklart väldigt besviken. gårdagen gick och imorse då jag vaknade gick jag ner till syrrans rum. Öppnade en kartong, helt på måfå å vad ligger där? om inte en kamera kartong med alla saker som hör kameror till. Jag kan nu ladda min kamera och således ta bilder. det här är vad jag har hunnit tagit kort på idag.


Ludde som visar sin bästa sida.


Han är riktigt fotogenick!

han har söta fötter också.


Min mamma som gör sig fin för å gå på jobb.


Några av mina loppis fynd plus lite av mammas saker.


dem här kostade bara 17 kr st. Fyndigt!

Nu ska jag åka in till stan å se mig omkring. Sen ska jag å Venkan äta en god middag!






Min semester har börjat!


Nu har ju jag inte skrivit på flera dar och det beror inte på att jag inte har velat, för det har jag, men jag har inte kunnat. jag har inte haft nån dator. Men istället så berättar jag nu vad min semester har handlat om dem senaste dagarna. Det kommer inga foton, för den här prinsessan har glömt att ta med laddarn så all ström är helt super slut i kameran.

I måndas så åkte jag upp till Sundsvall. Jag fick åka med min kusin+ familj och hans dotter emelie lekte 1000 frågor. När dem frågorna va slut så tog hon fram 1000 till ur byxfickan. Det va många frågor och ganska svåra frågor. Bla "Monika, varför har du inte ett barn" Hon verkade så väldigt angelägen om den frågan. Fick en allvarlig ton i rösten. som att hon väntade ett hudundrans svar. Jag hade ju inget sånt förstås. hon fick nöjja sig med att jag är ju så väldans ung å har inte hittat nån pappa till ungen. Slut kontentan är att emelie fick min bilresa att både gå fort och så va den trevlig på samma gång! Hon är en söt liten gullunge som är nyfiken på livet!

Väl framme i sundsvall installerade jag mig i min 4a. Jag har ju igentligen bara en 2a där eftersom hälften tillhör mitt ex. Men han bor ju inte där så jag kunde disponera hela vid det tillfället. Den är ljus, stor och tom. Den är fin, det är den. Jobbig men fin. Jobbigt att ha den då man inte bor där. Men på torsdag då kommer en mäklare dit å ska ta sig en titt.

på kvällen den kvällen såg jag film med en kompis. Vi såg Bounty hunter, med jennifer anniston och gerard Butler. den va kulig! Å romantisk, å bra helt enkelt. en lättsam film att tittta på. Till det åt vi popcorn.

tisdag; ja vad gjorde jag då,,, jag spacklade å slipade å målade. Köpte ny häll, ett badrumsskåp och träffade min kompis helena på kvällen. Hon hade massor med roligt att berätta och det vart jag glad för! Jag hade inte lika mkt skvaller men jag bidrog ändå till vår dejt, på andra sätt.

det där va tisdag, onsdag gjorde jag ungefär samma, fast med ett undantag. Vid 17.40 började jag gå mot busstationen i sundsvall. det är inte långt, tar kanske 10 min å gå. men, jag hade en jättetung resväska att släpa på, med icke fungerande hjul. Inte fullt fungerande ska jag säga. å det smattra å lät av gruset som ligger där hela förbannade vägen fram. Så när jag har en bit kvar kollar jag på klockan å då har jag 6 min på mig. panik panik sliter jag väskan efter marken. inser att jag inte ska hinna med bussen. sjukt nog så hinner jag! och bussen tar mig inte mindre än till min kompis ingrid. i Kramfors. Bussresan va väl inte jättebra. en jobbig pojke bakom mig som skulle spela in sina memoarer. jag heter si å så är si å såå gammal, ja ni vet hela den grejen. inte kul. Men sen hände nått konstigt. jag somnade trots allt. men jag vaknade lite fort av mitt eget snark. Ett riktigt snark, som på film blev det. jag brukar inte leverera sånna starka ljud men den här gången så kom det bara av sig själv. När jag äntligen kom fram så stod ingrid där som ett ljus å väntade på mig med en skylt "Vestman" vi tog min väska å la den i bilen å drog hem till henne. vi la oss ganska snabbt å vad vi gjorde idag ska ni få veta!

Idag torsdag, har vi FISKAT! jiho! det va såå längesen så jag kände mig nervös, villrådig och tafatt. Dem i kramfors fiskar inte alls som vi i resele. vi fiskar ju åt katta medans dem fiskar för mat på borde! jag brukar älska å få mört, för dem kunde ludde och ludde 2 äta utan att man behöver fjälla. värre äre med aborrn. den har så hårda fjäll å ben så den är krånglig. Men här vare aborrn som gällde. men vi fick ingen. vi fick en fin gädda däremot! men den ville dem inte äta. så den fick gå ner i vattne igen. när vi kom hem hade ingrids mamma annika förberett, uttifall att vi inte skulle få nån fisk, stekt torsk. Det va super mumsigt å till det vare pepparotscreme å en sallad på potatis å sparris, rädisor och nå gröna blad. gotti gott. efteråt: Jämtländska jordgubbar. Vilken succe!

NU? sitter jag i mitt flickrum. tittar på en fin tavla som jag har broderat. den ska jag ta med ner till stöckölm å hänga vid min säng. Jag har chatta med några kompisar också. och jag har även varig väldigt rädd idag. för det har åskat så mkt. å regnat. Men nu hare slutat å det verkar som att det ska bli fint väder imorn. så det blir toppen! Nu ska jag ta semester på riktigt!








Porslinsglädje


Min nya talrik som jag ska ha på väggen. När jag är en gammal tant kommer jag sitta å titta på den i min sköna fåtölj och tänka tillbaka på den tiden jag va ung å gick på prinsessbröllop. Jag ska ha långt vitt hår uppsatt i en svinrygg. jag är väldigt elegant!



Mina ögon tåras.


Kanske världens största pizza!

Idag åkte jag å Anna till Telefonplan för att kolla in området. Se om det är ett sånt där mysigt söder om söder området. Det va ju mkt nybyggen där vilket inte ger så hög myshetsfaktor, men vi hittade 2 stora fördelar med Teleplan i alla fall.





Vi mumsade i oss hela i ett naffs. Jag älskar pizzor som är så där extra tunna!


Semester.

Så har min semester börjat. Jag sitter här på balkongen, naken näst intill och dricker på en somersby.



Glad sommar!

Semester tider!


Åh va glad jag är idag, å ni vet varför. Jag går på semester vid 4a idag. kanske litte tidigare också :) jag är sååå glad!





Vad ska jag göra med all tid? Jag borde väl börja med att fira in semestern tycker ni inte? Kanske ett glas nånstans på söder ikväll...






Mystisk blomma

När jag kom hem idag så upptäckte jag att min blomma i köket gått på upptäcktsfärd.


Den verkar gilla radioantennen!



9 arbetstimmar kvar.

Nu sitter jag för nästan sista gången vid datorn på jobbet och har rast. jag jobbar bara 9 timmar till å sen går jag på semester i 4 hela veckor! Med undantag för ett titt på Formex men det är ju bara roligt för där kan man skutta till om man vill, titta på massa fin inredning och handla!

Så, bara 9 timmar kvar, sen semester å sen plugg i augusti. Det gör att jag inte kommer tillbaka igen förrän nästa år. Ja nästa år i juni. Då kommer jag säkert längta hit men nu längtar jag bara bort! Ska bli så spännande att lära sig å göra möbler, å samtidigt bo i Norrbotten. Jag måste fila på min affärside medans jag är där, och min braiga reklam. I Halmstad ska jag deffenetivt ha reklam, på NissanTv. Min Kompis Anna, Carl-johan och Viktor har redan hjälpt mig en bit på vägen. "Ni ringer, jag fixar" eller "Det bästa med Monika är att hon är så bra" "Jag har en stol här på södergatan, -Jag tar den direkt!"

Ja nånting åt det hållet har jag tänkt mig.


En härlig söndag.


Igår va Ingrid här hos mig. Vi åt taccopaj och drank välkomstdrink, mousserande vin och Mojjito. Det va inte meningen å bli full men det blev vi nog litegrann. Det va en trevlig kväll som innehöll tjejsnack å musik. Vi spelade inget spel, det va synd för jag hade vela spelat fia med knuff eller schack. men det kan vi göra nån annan gång.

Nu sitter jag halft inne å halft ute på balkongen och njuter av solen. Det är en ganska perfekt söndag. Jag har plattat håret och tycker det är väldans långt nu.


Jag har beställt lite grejer från La redoute. Fast den röda skon har jag beställt i vitt och den bruna i svart. shortsen är precis den färgen den är! Allt fick jag för 36o kr. Det kallar jag fynd! Den svarta skon har jag i ljust skinn sen förut å trivs så bra i den så jag passar på att ta den i svart också nu när det är rea. Har jag tur så kommer allt innan fredag så kan jag vara fin i helgen då jag firar in min semester! 4 veckor lång semester å efter det börjar min utbildning så jag kommer inte tillbaka till jobbet nå mer. Lite tråkigt men nu blire så!




Hej så länge.


Söta söta mysoxar!


Först å främst så vet jag att det heter Myskoxar. Men tycker ni inte att det låter bättre med Mysoxar? Det tycker ialla fall jag. Jag såg en artikel om Sveriges enda vilda myskoxflock. Jag visste inte ens att vi hade det! Så läste jag artikeln och den sa att vi har fått en ny kalv! Det är första gången på 11 år som flocken föder en kalv. Det här är ju jättestort tänkte jag, med tanke på att flocken består av bara 8 djur. Nu har flocken fått tillökning men man vet inte vilket kön det är, men dem som kan nått hoppas att det är en tjur.

Jag vill hjälpa dem att överleva så jag skänker en slant till "rädda myskoxen" PG 4408001-8

Kolla så söt dem är!




bilderna är lånade från myskoxe.se

Bilden är lånad av aftonbladet


Söndag, Pizzans storhetsdag.


Igår va andra dan på Gatufesten för mig å Marre. Vi va väldigt trötta efter en natt med dålig sömn, och en dag i solen. Vi tog en lite tupplur vid fyra och vaknade kl sex och då fick vi bråttom! Det skulle duschas, sminkas, drickas å sen iväg!


Jag försökte göra nån slags pussmun


och marre googlar.

Vi hann i alla fall titta på Up The Chimney en stund. Dem va jättebra!



Efter det erbjöd vi en kille ett affärsförslag som innebar att vi skulle få köpa 2 munkar för vår sista tjugolapp. Våra argument va alldeles för starka för att han skulle kunna tacka nej så vi gick glada därifrån med 2 munkar för 20! Tack till Munkgubben på storgatan vid Åhléns!

Sen blev våran kväll ganska ostrukturerad. Vi flängde väl runt precis som man ska! Inga fler kort hade jag på kameran heller. Men jag är säker på att vi hade en superkul kväll och helg!





Jag sammanfattar helgen med 2 fingrar! Nu ska jag köpa pizza för det är söndag!





Så här det se ut en fredag kväll!


Nu är jag å min kompis marre i sundsvall å gör oss fina. vi ska snart gå till centrum å sätta oss på nån uteservering. Senare på kvällen blir det nog något uteställe där man kan dansa!






Väskan kostade mig 50 riksdaler!

Nu forsätter vi mot stan!

ha en bra kväll!



Polarbröd.


Idag har jag surfat runt lite på nätet för å ta reda på vad Älvsbyn är för ställe. Kommer säkerligen ha tid för ett extra jobb och det enda jag vet å söka är på Polarbröd! Och så har jag också gjort. Lördagsstädare mellan 07.00 och 15.00. låter inte det toppen? Säkert skitbra förmåner. Gratis Hällakaka, tekaka, genekaka, polarkraft havre polarkraft vete m.m
I övrigt verkar Älvsbyn ha mycket mer att erbjuda än jag först trodde. Hittade en helt fantastisk hemsida där man kan se foton från helgens bravader. Ungdomar som dansar å spelar vollyboll med en cigarett i handen. Fräsiga frisyrer och mkt percingar. Det verkar vara ett ställe där man är nyfiken på livet och glädjen sprutar! Men den vackra naturen som finns där uppe är det inte så konstigt. JAg är jätteglad att jag ska bli Norrbottenbo! En invandrad sådan.

Hej!


packa packa


För några veckor sen fick jag veta att jag kommit in på en utbildning jag sökt. Efter att ha rott i hamn tjänstledighet så packar jag nu mina prylar och flyttar till Luleå, Älvsbyn närmare bestämt. Men jag blir inte borta så länge. 293 dagar för å vara exakt. Jag ska läsa Möbelrenovering och känner verkligen att det är nått för mig! Det finns kanske inte så mkt jobb men det är ju nog min största hobby! Det känns kul att jag ska bo så långt upp i norrland. Kommer va kallt, ensamt och myggit. Men också alldeles alldeles underbart! Älvsbyn är inte så stort, alla känner alla, Jägarna spelades in där. Polarbröd bakas där! Mer vet jag inte. Bara att jag ska vara där i 293 dagar +- nagra veckor. Jag hoppas att alla mina kompisar vill komma till mitt studentrum i Älvsbyn å hälsa på! Inte samtidigt bara...


Nu ska jag hämta mer banan kartonger och fortsätta min packning!






Om några minuter så...


Det är varmt på jobbet å jag längtar hem till mig. Vill inte stå här i varm jobbtröja å försöka få tiden att gå. Ibland kommer det en kund å då är det kul i några minuter. Dem kommer in med korta schorts å kjolar å är sådär rödblommig som man blir efter en dag i solen. Jag vill vara dem; ledig och rödblommig!

När jag kommer hem ska jag göra en god kyckling å efter det kanske jag äter lite glass. Jag har ingen serie å titta på med det gör inget, för jag skulle skämmas av att sitta å titta på tv en sån här dag. kanske tar en promenad sen ute i det gröna!


Hej!

Dagen efter.


Idag mår man väl som man förtjänar. Ganska bra faktist. Jag å en kompis ska lägga oss i Vitabergsparken å försöka få lite färg. Måste köpa en god bok för nu har jag inga kvar i hyllan!

Igår va en rolig kväll med god mat och trevligt sällskap. Vi hamnade På Mälarpaviljongen, vilket va min första gång. Men inte den sista!

Såhär fin hade jag gjort mig för kvällen!



Här med Robin


och här med Elin.


Hej så länge!

Äntligen!


Idag har jag varit ledig. Som vanligt har man mycket å göra men nånting fick mig å släppa allt. Ett telefonsamtal. Det va Peter från Fluger färg. Hans röst va som finaste musiken i mina öron då han berättade att min tapet har kommit! Jag fick bråttom iväg på cykeln för å hämta den! Cyklade i starkt motljus, blåst, regn, åska! Nej nej nej. Jag överdriver. men i mitt hjärta kändes det så... När jag kom hem så tog jag genast tag i mott projekt som ni alla vet vad det är.

Min byrå.





Så här fin blev det! Men såklart är den mycket finare i verkligheten ;)

Kommer ni ihåg hur den såg ut en gång i tiden?




Nu ska jag forsätta dagens bravader. Kommer slänga en glimt ut i hallen på min söta byrå!




RSS 2.0