Så va man en Zumba nörd.


Idag frågade Jenny i min klass om jag ville följa med på ett Zumba pass efter skolan. Först tänkte jag "Gu nä, va töntigt" men vid närmare eftertanke så behöver jag ju faktist röra lite på mig, å sen så är jag inte så himla cool som jag tor ;) Så mitt svar blev JA. jag ger det en chans. Jag rusade dit efter skolan å va således med på mitt första Zumbapass. Det va jag, jennie å 5 medelålders kvinnor som tjoade å tjimmade! Vi försökte röra på våra stela svenska höfter å jag måste ge oss en eloge för vi va så duktiga man kan va, som svensk. Intsruktörskan va superbra å skit lik Nicole Richie så det gjorde ju inte ont att kolla på henne i 1 timme.  Hennes höfter gick ju inte av för hacker. Jag undrar om jag kommer kunna göra sådär som hon gör? Knappast, men jag kan bli bättre än va jag är nu. Så jag kommer gå igen. å igen å igen. 5 gånger är det sagt å efter det kollar vi av hur många som vill ha fler gånger.

Nu ska jag ner i snicken å måla mitt Perstorp bord! Tjingeling!Bilderna är lånade av Got2get.se och hd.se


TRÖTT.


Nu känner jag mig helt färdig! Vet inte vare ä men jag måste ju ha hållt igång mer än vanligt. men när jag tänker efter så har jag inte gjort nått särskilt. Dan började med schablonmålning. Det va kul men svårt att skära ut egna schabloner. Det får jag nog träna lite på. Efter det vare ju fika å senare vid 11.00 hade skolan ett möte om vår nya aktivitetstimme! Jag tycker det är ett bra initiativ av skolan, då tanken är att det ska hjälpa dem elever med icke svensk härkomst att lära känna lite nya människor å vise versa! Jag valde att gå med i aktivitetsgruppen som heter "Bollsport m.m" Vi är ca 10 st, 9 killar å jag som ska lira fotboll å basket 1 timme i veckan å kanske mer om alla vill. Så det här blir nog starten för mitt aktiva liv. Bollsport + Monika = SANT!

Sen jag fick en anslagstavla och glashylla uppsatt i mitt rum har allt blivit så mycket bättre:

Här samlar jag alla viktiga rabattkuponger och småsaker som jag gillar.

Å en "läcker" glashylla i badrummet där alla mina krämer får stå. Om den friska norrlandsluften gör sina tricks rätt så står det snart inga krämer på hyllan.


Nu ska jag städa upp här i rummet så det är fint tills ingrid kommer på fredag!

gonatt


Jag kan inte vänta...


...med att visa lite hur mitt veckoslut har varit.

Efter loppisturen i torsdags vare jag å Anna som åkte till Luleå. Vi fick inte nog på Bodens alla loppisar utan drog vidare till stan. Igentligen ville vi mest äta å fika men handlade några plagg för syns skull ;) När jag ändå va i stan  passade jag på att beställa Iphone 4 så nu väntar jag med iver på att dem ska höra av sig å säga att den har kommit! Här uppe måste man ha Telia om man ska vara nån så det va precis det det blev.Billiga räkningars tid är förbi, men inget som som tar kål på den här fattiga studenten!

Som sagt så åkte klassen till Boden för att handla upp varenda loppis bästa fynd! Vissa saker fick såklart stanna kvar som dem här kopparna till exempel. Men jag gillar inte att dem sitter i bur. Hade gärna tagit hem dem till mig och get dem lite kärlek.


Ett fint bord som jag skulle ha om jag hade en butik. Fast inte så snirkligt!


Den här ursnygga gamla BH är så himla vacker! jag köpte den bara för att kunna titta på den. Gillar ni inte färgen!?

Åsså ett förrklä som matchar till! :O

Mitt hem har fått sig ett lyft under helgen. Min nya sänggavel som jag gjort har satts upp på väggen liksom min fina älgtavla som jag gjorde då jag va liten.


När man gjort klart en möbel måste man börja på en ny och såhär se mitt nästa projekt ut. vad jag gör med den får ni läsa om på min projektblogg. Ett annat projekt är ett gammalt köksbord med Virr Varr mönstret på. Det kommer bli så snyggt! Bilder kommer sen.

I övrigt har det varit soliga höstdagar här i älvsbyn med en temperatur runt 8 grader. Frisk å klar norrbottensluft. Å va jag älskar norrland! Nu ska jag göra min matteläxa å sen kanske sticka vidare på en av mina stickningar!

gonatt!

Australien.


Av er som inte vet det så ska jag jag å Ingrid åka till Australien å hälsa på Elin å Andres som flyttat dit i höst. Vi tänkte åka i feb/mars å nu håller vi på å boka biljetter! Runt 10 000 kommer kalaset landa på. Som alltid på långflygningar tänker jag att jag ska verkligen få ut max av pengen. Dem där goda nötterna, fria drinkar, filmer å spel av olika slag. Men av erfarenhet så vågar jag aldrig be om mer nötter å det är väl just därför dem är så gudomligt goda! Drinkarna är ofta 2 komponentsbudget drinkar å inte så där balla med flera skikt om man ser på bilderna. Filmerna har man redan sett eller så har dem bara den tyskdubbade versionen. Spel. Jag gillar inte tvspel så jag vet inte varför jag tog med dem på min "Att göra på långflyg, top fyra!" Men jag är inte bitter! Så länge jag har Ingrid vid min sida är jag nöjd.

Har ni förresten hört att Tracks läggs ner. jag är förkrossad, ikväll finns inget mer att säga.


Stick!


Jag har ju hållt på med ett litet projekt i någon vecka nu som jag inte visat er! Det är mina strumper. Jag hade velat ha dem till låret minst, men mitt tålamod kommer inte räcka så långt och därför ligger jag steget före och slutar vid halvlek. Dvs strax ovanför knäet. nu ska jag göra hälarna vilket jag aldrig gjort förr. jag har fått en beskrivning med bilder av snälla Karin men jag måste nog fråga henne ändå om hjälp... :P Snart får ni se resultatet!Textilt.


I helgen som var träffade jag mina barndomskompisar Venkan å Jessica! Vi sammanstrålade i Umeå där Venkan numera bor. När jag kom fram sent fredagkväll stod en sinnessjukt god musselsoppa på bordet tillsammans med vin, räkor, kex å ost, som tjejerna styrt upp. Venkan; glöm inte å maila receptet! Vi åt å drack å drack å åt men gjorde en tidig kväll. lördag blev det fika, shopping, stress till systemet i vanlig ordning och en sen grekisk midda. senare på kvällen slog vi klackarna i taket å det bästa av allt va skagenröran som väntade hemma mitt i nattens hungriga timme!

Efter mitt besök i Umeå kom jag hem med en hel del textiler som jag tänker sy nått snyggt av! Dels en sänggavel, En diskhandduk och ett par jeans! Jag är inte orolig för dem 2 första men det sista får vi se vad det blir av.


I umeå hittade jag en mysig second hand affär som heter Schmäck!


Och en rolig skylt!
Så va min helg!

Gonatt.

ljuva regn.


Ikväll regnar det över norrbotten. Det smattrar ljuvligt mot plåttaket. Ikväll är jag inte rastlös nej, det finns tusen saker att göra. Framför allt tusen andra saker än att läsa matte B. Jag åker bort på freda så jag måste ta tag i det här nu. Men det är ju gott att sitta å bara äta Fruxo också. eller titta i en gammal tidning. prova mina glasögon. Lägga pussel! Jag har inte ägnat många minuter till det den senaste veckan. Det måste få gå före matten känner jag. Oj, nu är det snart idol. jag har suttit här i 40 min som känns som 5. jäkla dator! bara otyg det där. Mina ögon är inte sig själv idag å därför måste jag visa det med en bild.Go kväll.

Friluftsdag.


Det va längesen man va på friluftsdag med skolan, men idag va jag på en sån. Men innan den startade hölls en utfrågning av alla politiska partier som finns representerade i Älvsby kommun. Tänk att Moderaterna inte finns här uppe å ändå sitter dem i regeringen. Lite lustigt. Hur som helst så fick man ställa frågor å varje parti svarade under 1 min. Det va blandad kvalité på representanterna och jag tror att det behövs lite nytt å fräsch blod till politikerkåren här uppe. Idag går jag å röstar å fick faktist lite hjälp av den här dagen att bestämma vilket parti det blir.

Friluftsdagen tog sin fart vid 11 snåret då en 45 min lång promenad tog oss till nått ställe jag glömt namnet på. Där fick vi grillade hamburgare i stora lass! Gott å mysigt. Efter det blev det tips promenad. Ganska enkla frågor och jag hoppas att vi vinner ;) Vad priset är vet man inte. Knappast en flaska vin ialla fall...Hej så länge.

Vad tänker dem på?


När jag ser sånna här bilder så undrar jag ofta; vad tänkte dem på just där å då?

va dem precis som vi, undrandes över om luggen ligger rätt, ska jag le eller inte? hur gör dem andra? vad va det till lunch idag? sånna där grejer cirkulerade säkert i hjärnan på folk lika mycke som nu. Enda skillnaden är att dem va så sjukt mycket coolare än vi nånsin kommer kunna bli!

Länge leve förr i tiden! Jiho!!!


Vad ersätter kram?


Nu när jag är i sollefteå så blir det mycket tid över till att fundera på livets stora frågor. Jag har särskilt tänkt på en ny "hejdåfras". Jag gillar inte längre å säga kram. Jag vill ha nånting större, nått med vikt och djup. "Puss" funkar inte heller. "Hejdå" är tråkigt. jag har funderat på ett som känns ganska bra men samtidigt så är det fel. jag kan inte stå bakom det jag kommer säga men jag tycker att det låter så himlans trevligt!

"Må gud va med dig"

ä inte det underbart?

Jag ska under dagen tänka ut flera för den där känns inte riktigt rätt, å inte särskilt trovärdig att komma från mig.

Nu drar jag på loppis å försöker hitta ett skrivbord tillmitt flickrum!

ciao!Mjau!


Torsdag blir fredag.


Idag blir torsdag fredag. Jag tar mitt pick å pack och drar till sollefteå. Dimman ligger tätt och jag hoppas att jag ska finna vägen fram till matsalen där frukosten bespisas. Alla vägar leder till Sollefteå och efter vad jag tror kommer va mitt livs jobbigaste lunchupplevelse så är jag på väg i bil. Idag serverar skolan Palt. Inget kostigt alls. Alla i klassen jublar medans jag sitter på min stol och blir mindre och mindre. Ljuset i allt detta mörker är att jag har nya glasögon som jag älskar och har på mig trots att jag inte har nått syn fel. Jag tar kort på mig själv i badrummet!? Jag skiter i det för idag är det fredag å jag är ledig i 4 dar!


Klassresa


Idag har jag å min klass varit till Luleå för att dels gå på en branschmässa för tapetserare men också för att kolla in alla loppisar som Luleå har att erbjuda! Mässa va ganska liten och som nybörjare vet man inte riktigt vad man kommer att behöva. Så för mig blev det inga köp, men nyttigt att få se allt som finns på marknaden och gratis lunchen va också bra ;)

Efter lunchen å all loppis fick vi besöka en gammal Mäbelrenoverings elev som har startat företaget Fräcka fåtöljer i Luleå. Bilderna visar en uställning hon har tillsammans med andra hantverkare.Det va jättefina saker som gav mycket inspiration! Själv köpte jag några saker på loppis. Det blev en klocka a la 50 tal och ett par balla glasögon. Ett hyllplan i teak som ska sitta i badrummet som jag får visa en annan gång för det ligger och torkar från inoljning.Imorn åker jag till sollefteå och sundsvall på lördag för att säga adjö till min lägenhet :(

Go nattLack i fack!


När man bor såhär på internat så har man ett litet postfack med sitt namn på. Har man tur så ligger det ett å annat brev där ibland. Idag va jag dit å skulle kolla om mitt csn kort hade komme men istället möttes jag av ett bulligt brev som innehöll mitt nya lack!

En rynkig hand som levt ett hårt liv.

Nu ska jag lägga lite pussel å sen ska jag plugga matte. Vid 20.00 är det idol och det vill jag inte missa.

go kväll!


Tålamod.


Idag har varit en prövodag. Den började bra, blev katastrof runt lunch och på kvällen ljusnade det igen samtidigt som det va mörkt. Jag ska berätta vad min dag har innehållit.

Igår, söndag, fyllde vår lärare Peråce år. Vilket innebar att han hade med sig FIKA till oss å det va inte bara en sort. Det va prinsesstårta, det va kladdkaka, en citronpaj åsså hade en tjej bakat en äppelpaj kvällen innan som också togs fram. Vi fikade och mådde gott på morgonen å sen gick vi ner till snicken och gjorde lite joining övningar som peråce brukar säga. Klockan slog 11.30. dags för lunch. Jag va fortfarande mätt sen fikat 1 timme innan eftersom jag kände mig manad att ta av alla sorter. Efter lunchen gick vi ner till snicken igen å när klockan slog 12.55 så gick jag därifrån för att gå på en Matte B lektion.

I klassrummet va det jag å kanske 6 st till. Läraren bassunerade ut att "Vi har en ny tjej i klassen" och jag kände mig fånig eftersom ingen brydde sig. Alla gick iväg å satte sig ute i skolan med sina böcker medans fröker hade en snabb genomgång med mig. jag hade ju redan missat dem 2 första lektionerna så jag låg efter. Hon öppnar boken och plötsligt blir det svart. Jag kunde absolut ingenting. Ingenting! Har inte känt mej så dum på länge men va faan ska jag göra!? Där satt jag i särklass med extra resurs å försökte få kontakt med mina hjärnceller som tydligen tagit siesta for ever. Ni vet hur man gjorde då man va lite. när lärarn fråga om man förstår så nickar man å ler lite lätt.

jag går chockad över min dålighet, tillbaka till min klass och då vare såklart FIKA. Det är FIKA hela tiden. FIKA FIKA FIKA. vår utbytesstudent från japan säger "Fiika" å menar att vi i sverige gillar verkligen sötsaker. vi fikade å sen fick jag äntligen vara där jag trivs bäst. ute i solen, i gräsmattan med en stol och en kniv. Där satt vi å putsa bort lack i solen. Det va min skoldag.

Middan kom å vi åt midda. Efter middan va det upp till mitt rum å kolla mailen. Efter det kan ni gissa va det va dags för då? Jo! FIKA! igen! jag fattar ingenting. varje månda kl 20.00 är det FIKA i matsalen för alla som bor på skolan. Å 1 gång per termin så är man med å bakar. då måste man vara där kl 18. Vi bakade kladdkaka å matbröd. När vi va där; jag henrik och solvei kom vi in på hur jag hade försökt bjude henrik på veg lassange i helgen men att han hade slingrat sig ur. Trots att jag flera gånger påpekat att han kunde äta av min mat för jag hade ju gjort så himla mycket! Då säger han plötsligt "ja men jag kan ta en matlåda till helgen" Du är så rolig henrik.

Jag lovar mig själv att inte FIKA nå mer den här veckan, dessutom ska jag springa minst 3 gånger. Om jag håller en av dem 2 sakerna så är jag nöjd.

Om vi ska få ut nått positivt av den här dagen så kan jag nämna att jag har fått mitt röstkort och därmed tar jag mitt ansvar som svensk medborgare och tar ställning.
Nya utmaningar.


Idag är det en solig dag i Älsvsbyn. Enligt metrologerna ska det bli sommar i veckan. upp mot 20 grader å strålande sol! Ett sista avsked till denna sommar, det gillar jag.
Den här veckan är lite annorlunda mot för dem andra veckorna, Monika ska nämligen läsa Ma B mellan kl 13-14. Jag tror det kommer gå bra, tills vi kommer till sannolikhetslära. Jag fattar inte hur man räknar ut sannolikheten då det kommer både en tärning och en femkrona. AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaa! Hoppas att lärarn är duktig för här behövs ett geni för å få mig att fatta. Önska mig lycka till!

/M som i matte.


Rastlös


idag är det fredag å jag vill inte sitta hemma en hel freda. jag börjar att lacka naglarna å kanske klä mig i nått svart. Jag sätter upp håret i en enkel kreation men som ändå andas helg. jag har mycket svårt att välja lack. Började med ett brunt men gillade det inte riktigt så det fick bli svart och aprikost!

En tuff tjej som har 2 färgade naglar. Nu måste jag bara kolla med mina kollektivkompisar om dem vill göra nått. kanske ta en fika inne i byn. Det vore nått!

kram

Snart mat.


Så sitter jag i mitt fönster å väntar på att det ska bli mat. Undra vad vi får för gott idag? Tänk om de int bli nå! Efter maten ska jag tvätta. Imorn får jag storbesök. Tjejorna i klassen vill komma å se hur jag har det å då måste allt va städat å fint./Monika

Dagarna går.


Idag är det redan onsdag. TIden går så snabbt här uppe, mycket snabbare än i stockholm. Jag tycker det är så lyxigt att vara ledi hela helgerna å bara vara. Idag har vi varit i snicken som vi säger :P å gjort det här:


Det kanske inte ser så krånligt ut men det äre! tar några gånger innan man får till det! Åsså dammar det fasligt då man håller på så jag måste bli klar med mitt syprojekt. En dammskyddsdräkt! Den visar jag så fort den är klar. Nu ska jag vila lite på sängen och sen ska jag lägga ut lite bilder på min PROJEKTBLOGG! Kolla in den!RSS 2.0