Friskvårdsmåndag.


Igår fick jag å Henrik ett infall att spela basket. Vi körde den klassiska 21an och jag blev lite sur för jag fick inte till min teknik riktigt. det blev 2-1 till henrik men jag fick min poäng för att han gjorde 2 poäng då han låg på 20. Men efter det tränade vi bara å jag försökte hitta mitt flow. Jag vill också kunna skjuta som proffsen. sådär att man håller bollen framför ansiktet så man inte ser nått åsså upp upp å iväg! Tjong! Det gick inte alls, men jag gav mig inte. Jag vet att jag har det i mig å plötsligt så släppte allting! jag kunde skjuta mål från killinjen, från kanten, från rörligt läge! Då ville jag tävla igen, men vi va ganska trötta så vi sa att vi kör till 11 å jag börjar. jag gör mål på mål på mål. Sen när jag ska skjuta från linjen så säger henrik att jag redan vunne för vi körde ju till 11 bara. Å jag blev glad så glad för jag gillar att vinna!

Men det va inte bara vi där. Det va en hel svärm med kroppar som rörde sig. Anisa å tjejerna dansade dans och Mario å killarna spelade boll till rytmisk musik!


En väldigt kul måndagkväll i skolans gympahall, men nästa gång ska jag fråga om jag få va med å dansa dans för det verkade så kul. Jag röcks med lite å dansbasketspelade, verry nice.En promenad.


Igår va jag iväg på en promenad. Kände att jag ville ut i friska luften eftersom jag känt mig så trött dem senaste dagarna. Jag visste att det va en vernisage i byn så jag satte kursen mot "Konstgården" Där ställde en Kaijsa ut sina tavlor å dem va jättefina. Vi på möbelrenoveringen ska nog till henne på akvarell kurs nån gång till våren så det ska bli kul å få lite tips, jag som inte kan nått om sånt! Efter jag kollat runt gick jag till kyrkogården.

Jag gillar att gå runt å bara njuta av lugnet. Kolla lite gravstenar. Fundera över vilka dem var å va dem jobbade med. Bodde dem i hus eller lägenhet? va dem fattiga? hade dem husdjur? Men man undrar också ibland va som drabbat vissa familjer... Hur lessna dem måste varit.

Det verkar så orättvist att visa mister sina barn, sin fru eller man.

Men min promenad gick vidare och jag såg nånting som piggade upp mig! Ibland, mellanåt kommer det stora artister till Älvsbyn å det är såklart kul. Men jag vet inte jag kommer att gå. Men affischen är fin.

Jag längtar till freda för då är jag i stockholm å defenitivt på HM å letar dem här stickade byxorna.

Nått jag stickat själv är den här. Men den är inte riktigt klar. den ska få en huva också som jag fortfarande stickar på. det tar sån tid! Vill ha en stickmaskin som stickar allt jag vill ha, för jag är stickatoman!


Nu går jag ut på promenad igen å se om jag hittar nått kul att berätta!


Back from BC


Resan till Barcelona kunde inte gå bättre. Med ingrids fingerfärdighet då det gäller planering höll vi tidsplanen till punkt å pricka! Vi fick dock kliva upp tidigt i fredags morse å pina oss iväg på nattbussen till centralen. Där hade vi gott om tid att äta av provianten vi hade med oss. Ciabata med ost, sallad å smör! Till det serverades en god juice av högsta kvalité. Bara det bästa är gott nog åt 2 tjejer som oss. Bussar å flyg va i tid å vi anlände till stan kl 13.00 precis som planerat.

Resan blev sedan kantad av shopping,arkitektur, mat, sangria, sol å gemenskap.Det enda klagomålet jag har är att flyget va försenat 1 1/2 timme då vi skulle hem. Vilket gjorde att vi hamnade i rusningstrafik med flygbussen å kom hem ganska sent. Men i övrigt va den Perfektico som man skulle säga på spanska.

Det val lite snabb sammanfattning av resan!det är en snöig höst vi har!


Min syn då jag vakna i morse.


Ikväll drar jag till stockholm å imorn till Barcelona och 20 graders värme!

Olé!


Det är en blåsig höst vi har!

Idag va jag på en promenad i byn. Jag gick förbi Edins glas,

Jag gick förbi korse för där finns det en mugg som aldrig blir såld. Undra varför? Den får ialla fall mig att tänka på mitt hjärta.

På samma affär fick dem här byxorna mig att tänka på stockholm.

Å den här på Arvidsjaur.

Det blåste mycke ida.

Men kära nån va vackert det är!

Här är söta söta Makiko å skrapar på sin stol i solen!

Åsså en egobild till.Hej så länge!Oas

Jag har hittat ett ställe som jag går på ibland när jag bara vill vara men inte vara det hemma. Det är ett enkelt litet fik här i byn som har allt man behöver. Man kan få kaffe, choklad å te. En öl eller cider åsså lite kakor. Jag har aldrig tänkt tanken förut men det slog mig att hit kan jag söka mig om jag vill bli full! Nått annat sånt ställe finns inte i byn å tänk att det fanns rakt framför mig. Nu har jag beställt latte maciato å en chokladboll. Kl är ju bara 2 på dan. Jag har smitit från skolan där alla arbetar flitigt. jag va iväg till Edins glas å lämnade in ett lock för glasning å smet sen hit till min oas.

2 döingar.


Röda korse har allt å lite till.

Dem här blir man knappast bjuden på fest till. Skulle nog va ganska dålig stämmning...


Hej!Jag ville ju ha Kånken!!!!

Jag ha väntat hela morgonen å halva dan på att auktionen på tradera skulle ta slut. Väldigt lite aktivitet senaste dygnet på en viss Kånken. 210 kr stod den i sen igår. Jag la mitt bud 2 min innan slutet å allt såg br ut tills 30 sekunder innan stopptid. Jag skyndar mig å lägga ett nytt bud då auktionen plötsligt är slut:( skit också. Men men, pengar växer på träd så jag går å köper en ny istället för dubbelt så många pengar.
så kan det gå.

En bit på väg


Idag södag är det vilodag, precis som gud menade det. Men eftersom jag inte tror på gud så kommer jag gå ner till snicken å se om jag kan snickra ihop nått. Man blir väldigt produktiv när man bor i Älvsbyn å har ett snickeri att tillgå. Men först ska jag göra äggfrukost. Ägg är bra. Man kan steka dem. Man kan koka dem. Man kan röra dem.

Jag blev extra glad då jag vaknade i morse för jag tänkte på att det är 4 dagar kvar innan jag å ingrid går till sängs, förväntasfulla inför morgonen som kommer.
Då åker vi till barcelona å där är det mellan 25-30 grader nuförtiden. Vi ska få bo hos ingrids kompis och därför har vi extra mkt pengar att lägga på shopping. Det gillar jag å ingrid. Men vi flyger med Ryan med handbagage så det får int bli för mkt. Det ska va lagom. Jag ska packa så lite som möjligt ner så jag kan ta med mig alla fina fynd upp.

Att göra och pack lista:
Ladda kamera
skriva ut försäkring
trosor
kamera
tandborste(ingird, du tar tandkräm)
bikiniunderdel
göra plats i garderoben för hemkomsten
pocketbok
PPP

Så ja!

Jag har satt igång å sticka. Det ska bli en huva, lite som den döden har. Men det tar tid. Jag köpte 2 garn nystan till å börja me å den ena har jag stickat upp. Nu förstår jag att jag måste nog köpa en 2-3 nystan till. Jag stickar en lång halsduk som jag sen viker dubbel på längden å syr ihop bakom huvet. Ta da! så har du en huva. ändarna får gå ner en bit så jag kan fästa den på nått vis. kanske en knapp eller nån fin brosch.


Min andra burk har hittat hem. Det blev i fönstret där alla andra saker trivs. Den är fylld med svampar som är min favoritgodis just nu.
Hårdrock!

Igår va jag till älvsbyns Röda kors. Där köpte jag en burk och en burk till. Den jag visar nedanför va vit och alldeles sockersöt. Nu är den svart och lite mer hårdrock. Målad med porslinsfärg! Den ska fyllas med turkisk peppar!

Om ni vill se vad jag gjorde med tyllet jag köpte härom veckan kan ni kolla det här!
5 minuter sa dem.


Jag gillar ju sött så härom dan gjorde jag en kolasås till min glass. Det ska ta 5 min säger dem. Man kokar 1 dl grädde, 1 dl socker, 1 dl sirap. Lika delar alltså. So far so god.  Jag STORMKOKAR för jag tänker" 5 min låter lite lite" efter 5 min tar jag av den från plattar å häller den på glassen:

När jag ska ta en tugga så upptäcker jag att såsen är stenhård. Nej nej nej tänker jag! å går å blandar ut den med lite vatten. Ingen skada skedd! mina kompisar i kollektivet kan lugnt äta glass med kolasås medans jag fick glass med hårda nätliknande kakor. Sprak sa det då jag tuggade i mig såsen. Men det smakade ialla fall gott. Men ett tips, står det 5 min så menar dem inte det!

Anisa i min klass hade teori och uppkörning igår. Hon bokade hux flux in tiderna å hoppades på det bästa. Å det va inte så dumt för hon klarade lappen med bravu. Eller? Uppkörningskvinnan sa till Anisa: " Jag tänker nej nej nej men har ändå bestämt mig för att säga Ja" är det inte ett fantastiskt sätt att ge en människa körkort på! Här med skapar jag en Gilla knapp för uppkörningstanten och trycker febrilt! Grattis Anisa!

Jag har lite problem med mitt telefoneri. Jag har min nya Iphone i handen men kan inte ringa med den. Mitt nr skulle porteras från tele2 till telia igår men icke. Jag ringde å pratade med telia idag å dem skulle göra en uppdatering å om det inte funka skulle jag ringa igen. Så det får bli morgondagens mål. Låter jag som en pensionär? Jag bor i Älvsbyn, går på Zumba och stickar, Ja jag är som en pensionär. En cool pensionär som pluggar på folkhögskola.


God afton.
Porslinsfärg.

I fredags då jag va in till stan så köpte jag lite porslins/glas färg. Mitt första försök kommer va dem här kopparna som jag hittade på rödakorse för 5 kr st. jag gillar dem jättemkt och kommer noga överväga vilket mönster dem ska få. Hade ju gärna sett att det funnits en rosa färg men det gjorde det inte. Men ska kolla på nätet om det går att få tag på. NU ska jag till skolan!
Drulle check, iphone check!


Igår va jag in till stan å hämtade min Iphone men innan dess ringde jag å skaffade en drulle försäkring. Min självkännedom är ganska stark då det gäller att tappa eller bli av med saker. Jag har tex redan tappat min mobilväska som jag sytt som en present till min nya telefon. Jag hade säkert lagt ner 1 timme på den å sytt allt för hand. Helt plötsligt i morse då jag vakna kom jag på att den va ingenstans då jag packade ur min luleå väska kvällen innan. Jag minns att jag hade den senast på bussen hem men vart tog den vägen sen? Ingrid stod som ett frågetecken å visste inte heller vart den tagit vägen. Jag har ett fotto kvar på den ialla fall. I värsta fall får jag sy en ny å då får jag chans att utveckla min produkt å lägga till egenskaper som jag kände den gamla saknade ;)


Lite blommor har jag också köpt idag. Dem passar bra i mitt fönster och är en korsning mellan den klassiska Saint Paula och Streptocarpus. Men det såg ni förstås.

I övrigt så va Dagen i Luleå bra. Jag å ingrid gick runt på alla affärer och köpte väl några småsaker. Nått jag inte köpte va dem här 2 härligheterna:


Mattan kostade 300 kr och lillhuse 375 kr å det hade inte den här studenten riktigt råd med...

Nått jag däremot tog mig råd till va 3 meter tyll i rosa, orange å ljusrosa!

Face har alltid fin inredning i sina butiker. Ett liknande bord vill jag bygga på skolan men det skriver jag mer om på min projektblogg!

Nu ska jag å ingrid på disco i Älvsbyn!

trevlig kväll!RSS 2.0