Sång å musik


Igår gick jag å 2 kompisar till 1 ställe för å lyssna på min gamla klasskompis spela. Hon spelade på N´oels på Skånegatan, ett trångt, mysigt ställe som serverar Libanesisk mat. Men inte så otippat tog jag den mer skandinaviska grillkött talriken, med libanesiskt inslag ;) Sofie spelar tillsammans med Lejva och dem kallar sig Wild wives och dem va verkligen bra.

kolla in dem!

http://www.myspace.com/wildwives



Balkong glädje!


Idag har jag varit på balkongen mestadels, förutom några snabba minuter nere i tvätten.
såhär mysigt såg det ut idag.




Den färgglada sjalen har jag inte satt upp för blommornas skull. Nej det är mitt topless skydd!




I kryddväg har jag Rosmarin, Basilika och persilja, en stackars dill står i köket också. Jag har planterat egna körsbärstomater som börjar ta sig. Jag hoppas att det blir en riklig skörd!



Tapeten funnen!


Idag har jag varit ledig och det har varit så himla varmt å skönt. Har suttit mest ute på balkongen men även uträttat lite ärenden. Jag va ner på Fluger färg i Infra city och beställde mig en tapet till byrån! Jag gillar den jättemycket men erkänner att jag är lite feg. Men en rulle kostade 379 kr så jag vill inte ta nått som man lätt lessnar på.

Vad tycker ni?


Bilden lånad av wallstore.se




Byrån på G.


Hej,

Det har tagit tid för mig att göra byrån fin, å det är inte klart än. Men idag va jag å köpte färg och målade den. Tänkte om jag skulle ta nån kul färg men hittade ingen som jag kände för. Rött va jag inne på men det fanns inte riktigt den röda jag va ute efter. Ena va för orange å andra för violett. Jag sejfade å tog vitt men tänker nog tapetsera lådfronterna. så länge får dem va vita tills jag hittat min tapet!






Imorn när färgen har torkat ordentligt ska jag sätta på handtagen. Får se hur rakt det blir!




Hipp hipp hurra!


I lördags var jag givetis redo att fira det stora bröllopet. Jag skulle tillbringa dan hos min kompis Anna. Å på morgonen innan jag gick tog jag lite prinsessbrus för å värma upp.


Hos anna åt vi champangelunch. Där va också prins Carl-johan och prins Johan.






Prins Johan ville inte slita sig från tvn! tänk om han skulle missa nått!!!


Jag hade gjort mig fin med krona och slöja. och prinsessan Anna hade en söt rosa slöja!




Efter att ha sett cermonin hemma på tv så fick vi skynda oss iväg för vi ville se kortegen!


Poliserna hade dem gamla uniformen på sig. De va jättefina!


Här har vi fått tillökning av prinsessan Siri, och prins Albin. tyvärr missade vi kortegen :( så vi gick till slottet istället där Kronprinsessan Viktoria å hennes numera prins Daniel ska gå iland.


Det va massor med folk som va där för å fira å gratta!


Prins Johan och Prinsessan Monika.


Drottningen.


familjen.


Paret! Om än lite suddiga...


Den sötaste lilla prinsessan jag sett!




Och glada norskar!

Efter detta gick vi å åt mat å när vi kom hem för å vila, så slutade det med att vi somnade å vaknade dan efter vid nio! så idag är det dags å kolla på talen som jag missade igår och festen. Jag har massor att se fram emot idag!


kram kram






Fredags.


I fredags va jag bjuden hem till Kim på Strandvägskajen 23. Vi firade skånska flaggansdag med mat, vin å skånskt fråge Quiz! Kim va en otrolig värd, som alltid!



Vi delades in i lag och frågorna va svåra. Det va 2 skåningar där och vi blev 3 lag. Jag hamnade givetvis inte med nån skåning å kom så sist i quizet! Men vi hade roligt ändå! i bakrunden spelades "Jag trivs bäst i öppna landskap"


Gabbi och viktor.


Det röktes lakrits pipa






Kvällen va jättekul å här sitter dem 2 sista deltagarna, ganska nöjda å lite trötta. Den 18e juli ska vi fira skånska flaggans dag igen för det visade sig att kim hade tagit fel på månad!





VI ÄR ALLA PRINSAR OCH PRINSESSOR!






Jag älskar burkar!


Igår ställde jag kl på otroliga kvart över sju. varför då?


Det va för den härs skull! Nu är den min för 170 kr inkl frakt. Nu får vi bara hoppas att hon inte går sönder på vägen.


Jag har dille på burkar. det ska helst vara porslin eller glas. Plast går fetbort. burk, sådär. ibland ser man fina! jag har en fin pepparkaksburk som jag ska visa snart för er.


Dem här vill jag ha. Vill ha. I inbördes ordning. Nu ska jag ta mig upp ur soffan och gå ner till tvättstugan.



När dagen har börjat så är man glad att får vara med!


Wow!


Nyss hemkommen från jobbet och posten för att hämta ut mina nya sandaler med bling bling.


Dem är väl inte direkt skräddarsydda efter min fot men passar helt ok.

Nu ska jag göra min tårta! som jag har längtat. för att göra tårta behöver jag det här.


Perfekt! då kan vi börja.

börjar med vaniljcremen. blandas å ställas i kylen. Inte så svårt. (jag fuskar idag)


sen på med sylten. inte heller så svårt.


Sen på med cremen.

Den goda fyllningen i prinsesstårta är vispad grädde å vaniljcreme. det är svårt å inte göra smör av grädden, den måste ju vara tjock och cremen också. Jag gör ett försök men det känns svårt å ett enda misstag kan förstöra hela tårtan!

jag tyckte nog att jag klarade det ganska bra, efter ett godkänt smakprov la jag gräddblandningen på tårtan.


sen kavla jag ut marsipanen.


La den på tårtan.




å lite florsocker på toppen. nu får tårtan stå å gotta till sig i kylen tills imorn då den ska med till jobbet!

Tårtan blev precis som jag hade tänkt mig henne. Lika vacker, söt å charmig som en prinsessa. Jag tror att minna jobbkompisar kommer uppskatta tårtan å hela tar nog slut!

Så här belåten är jag nu, och tänker slappa framför soffan med chips å dipp! det är en film jag vill se ikväll vid 21 på fyran. den med john travolta.




kram!




13 e!

13e brukar va nånting å fira, men inte nu längre. idag är det bara en vanlig dag. Men inte helt vanlig förstås. det finns alltid nått å fira! Idag firar vi att SL släpper sina fantastiska accesskort! Det är ett kort med Daniel å Viktoria på och det kostar 20 kr. jag ska ha 2! Så har jag till sen, om det första går sönder nångång. Korten ska finnas på alla pendeltågsstationer å på SL centrum på centralen. Jag ska gå raka vägen efter jobbet till stationen å tjacka 2 kort. Hoppas inte dem är slut bara. Ja ja skratta ni bara åt mig som tror att det kommer bli rusning efter dem där korten. Man vet aldrig, det kan ju finnas fler som är som jag. Helt kär i prinsar å prinsessor! Ahh.

Idag ska jag göra en prinsesstårta. Det blir första gången å det känns lite läskigt. Jag har köpt en härlig rosa marsipan som jag ska kavla ut så tunn så tunn att den nästan går sönder. jag tycker inte om när dem är tjock. det blir så mkt marsipan då. Men det får gärna vara massor med grädde, för det gillar jag. ni får se resultatet lite senare.

tills dess,

Ha en bra söndag.

selgnirp

Idag vill och ska jag äta pringles! Varför? för att det är lördag å jag förtjänar chips!

ha en bra lördag allihopa.

Drömmar


En regning dag som den här, får mig att tänka på min snart stundande ledighet. Jag har inte semester men på nått sätt har jag bytt å kompat till mig 11 lediga dar! men innan det ska jag ta mig igenom 8 dar i sträck. idag bockar jag av nr 3. Five to go. Jag inbillar mig nånstans att det ska bli fantastiskt väder. Si sådär värmerekord från -47 tycker jag låter bra. Så nu shoppar jag efter bikini. Har spanat in en som snart kommer i butik och jag ringer regelbundet butiken och kollar om dem anlänt, men icke idag heller.

Ikväll har jag lovat mig själv att ta hand om tvätt, städa å slappa i soffan. de 2 första ska jag försöka göra, det sistnämda garanterat! det blir ett avsnitt med desperata hemmafruar. har blive varse av Ingrid att jag sitter på kollar förra säsongens avsnitt vilket inte är ok. Nu skäms jag å måste så snabbt som möjligt ta mig igenom säsong 6.

Ha en mysig kväll med regnsmatter mot dm svenska taken!




En zingo för mycke


Ikväll va jag å några kompisar ut å käkade på Kungsholmen. Det va god mat och stämmning. Jag provade på nått nytt, tonfisk. Såklart att jag har ätit brurktonfisk men inte grillar. Jag gillade det å har fått mersmak på att testa nått annat än kött å potatis ;) Nu ligger jag i sängen å ska sova. Det blev en xingo för mycket ikväll känner jag så jag behöver sova sockret av mig.

By the way, den där väskan jag budade på blev min för 20 kr+ frakt 40 kr, jihoo! Snart ser ni mig glida omkring i den, mallig.


gonatt!







Välkommen skatt!


Så va man tillbaka från utflykten. Med mig hem fick jag ett par snygga byxor, å en blus. rysigt ord. När jag kommer hem å loggar in på datan så ser jag att skatten har kommit! det va kanske bra att jag inte visste det imorse då jag gav mig iväg för shopping.


Mango 499 kr


Bik bok 299 kr

Nu ska jag göra en blåbärspaj tills anna kommer. idag ska vi planera inför den 19e! Inget ska lämnas åt slumpen!

kram


Flanera


Idag är jag ledig å ska iväg på min sista laserbehandling.Satans hår som ska växa överallt. Jag ska inviga min nya skjorta å till den har jag ett gammalt loppisfynd till kjol! Resten av dan ska jag flanera tills lilla anna kommer till mig å leker!




Att lära sig nått nytt



Man vill ju gärna ändra på människor, stöpa dem i en form som passar en själv. Det låter ju hemskt, men man är väl 2 å dansa tango? ibland kan man väl göra nått som inte är riktigt "jag".  min kompis följer med å ta en sedan länge planerad spontandrink på söder fast hon inte känner sig så hemma där. eller att man följer med på bio, ser en film som man aldrig hade gått å sett om det inte va för att din kompis ville det. man gör uppoffringar och nästa gång kanske nån gör en uppoffring för dig. I ett förhållande så är det mkt uppoffringar, men ibland finns det dem som inte är så bra på det. dem har inte nån bra taktkänsla, talar först å tänker sen. Gör som dem själv vill, kör sitt eget race. visst måste väl dem kunna lära sig att vara sådär smidig å bra på att inte alltid sätta sig först i första rum. jag tror att man kan det. Det är en vana som blivit en ovana. Kärleksbus föder kärleksbus.

Jag ska lära mig att bli bättre på å lägga på telefon när folk antyder att dem vill lägga på.

gonatt


Sköna rutor.


Idag blev jag inspirerad av den skjorta jag vunnit på tradera. den kom med
posten idag och passade perfekt. den ska jag ha till mina nya vita shorts,
köpta på weekday vintage, och ev den svarta väskan som ligger ute på tradera.
Håll tummarna :)


Tradera 35 kr        Weekday 200 kr Tradera ? kr


och så jag sydde  jag mig en kappa till fönstret och till bänken i köket.


Jag tyckte det blev super fint! Imorn är jag ledig så du ska jag röjja lite å
kanske sy nått mer. Det är ju hur kul som helst å sy! Man blir lite beroende.
Min kompis Anna kommer imorn och kanske pernilla. Hoppas på fint väder så
vi kanske kan sitta ute i solen lite.





RSS 2.0