Måndag


På måndagar har vi sovmorgon. Det tackar vi för men trots det måste man upp å äta frukost samma tid ändå. för matsalen stänger halv åtta. så nu sitter jag här å väntar.


Pusslet har börjat tagit form.


XoXo


På sidan av.


Man kan säga att jag har varit otrogen. För idag har jag hållt på å pula med en till blogg som jag kallar för Möbler på Monikas vis. det är lite av en projektblogg där jag kommer lägga upp alla mina renoveringsprojekt och lite annat som har med inredning å göra. Lite bilder före å efter å så. Det kan bli skoj!

Nu ska jag handla mat å idag blire squash plättar. Försöker köra lite veggmat nu.

kram


Idag Lörda


Idag klev jag upp relativt tidigt för att ta en buss till Lule. Den avgick 9.20 i en rasande fart!
fast så snabbt gick den inte. det tog 1 timme å 15 minuter å det är bara 6.5 mil till stan. Men bussen tar massa omvägar, till Boden till exempel. Jag fattar inte va alla klagar på? ALLA som gjort lumpen i Boden säger att det är en jäkla håla. Då har inte dem vare i Älvsbyn! Nu menar jag inget negativt om Älvsbyn, det här stället rockar. men i Boden har dem ju affärer som Åhlens å ja, Åhlens... Men visst här uppe är allt lite annorlunda, det är som å vara i ett annat land.

Min tur till Lule blev lyckosam. Jag fick fika på ett 50-tals fik, lyssna på sverigedemokraternas urusla valprogram och hjälpa en dam med valet av havregryn. Vanliga eller "bruna/nyttiga"? "Kan man gö gröta på n´hän" "Jo" svarade jag, varken mer eller mindre.Nått jag har märkt här uppe är att man är väldigt rak på sak å ganska bestämd. Man har sin åsikt och den framför man snabbt och hårt. så jag tyckte att Jo, va ett bra svar. varken mer eller mindre.
Stan va ju ganska liten. Mindre än jag trott, men nu vet jag hur det ser ut. å jag handlade såklart några pinaler.Är det inte ett skönt budskap, Ni är vackrare än ni tror! Hittade en second hand butik precis brevi busstationen bara några minuter innan bussen skulle gå. Där fanns det -50 och -60 tals tidningar för 10 kr st. Jag raffsade igenom högen å köpte 2 fina. Det jag gillar mest är alla annonser. I det stora hela så handlade dem om hur DU vanliga låginkomsttagare kan se ut som EN vacker strålande Höginkomsttagare i sina bästa dar. Inga bekymmer, inga ungar som skriker, aldrig bränna vid maten. Så va det på 50 talet! Köp tvålen så löser sig allt!

Det här jeanstyget ska jag sy nått slags förkläde som ska skydda mina kläder från färg, spån, å annat smuts. Det är trots allt lördag så jag lackar mina naglar och ser vad dagen/kvällen har att erbjuda. Alkoholfritt såklart!
hej!
Fredagstrevligt.


Nu börjar fredagen lida mot sitt slut. Idag har vi varit ner i verkstan och lärt oss hur man gör en halv halv "trä ihop sättningsteknik". Tänk er hur man sätter ihop en tavelram på ett väldigt enkelt sätt. nått sånt. det va svårt första gången men inte lika svårt andra gången. det är väldigt viktiga grunder i möbelsnickeri och det där gjorde vi för hand för å veta hur man gjorde förr. nu förtiden gör man allt sånt på maskin.... Latmaskarna där.

Idag lagade jag den goda fisksoppan med saffran som är så god! Den är ju helt otrolig å jag måste nog säga att det är den bästa gången jag lagat den. Jag blev osäker under lagningens gång om jag tog i vatten men tyckte att den va god och sådär tjock som jag gillar soppa så det blev inge vatten. å iställe för matlagningsgrädde tog jag såklart vispgrädde. Jag tycker inte man ska snåla när det kommer till matlagning. Jag ska försöka minska min köttkonsumtion lite å därför ska jag lägga ner lite tid på att laga mer fisk eller vegetariskt. Det här va en väldigt bra början. om ni undrar över receptet så hittar ni det här: http://www.tasteline.com/recept/saffranskryddad_fisksoppa_med_lax_och_torsk?portions=2

Jag har försökt få lite mysfaktor på mitt rum genom att köpa 2 st ljus. En annan detalj jag la märke till när jag kom in nu som jag inte riktigt hade planerat eller tycker riktigt om är att det luktar vitlök från skafferiet. Doften sprider sig i hela mitt hem och jag tror visst att vitlöken får flytta ner till allmänna köket.

Så nu sitter jag i mitt rum och är glad åt mina fina rosa ljus och att dem dessutom va på halva prise.

gonatt vänner!Verkstan


Idag ska vi vara i verkstan för första gången. det ska bli spännande å se va vi får göra. Kanske mest lära oss om alla verktyg som finns, å kanske kanske göra en trähammare som man använder då man tar isär möbler. I eftermiddag får ni höra vad som hände där nere.

Ha en bra dag.


Tillbaka från Loppisdrömmen.


Nu är jag tillbaka i mitt kryp in efter en hel da med massa loppis besök. jag gjorde en hel del fynd men också en å annan smärtsam skilsmässa. Priserna varierade ganska mycke å på vissa ställen va det så dyrt att jag valde att avstå köp. Nu surfar jag in på tradera och kollar om det va klokt eller om jag måste åka tillbaka å köpa en sån där fin burk.Dem kostade 250 kr st och jag vill såklart ha båda två!

Förutom dem så hittade jag det här som fick följa med hem:

Jag jobbar inte till 65 å den skylten ska påminna mig om å bli miljonär. Diverse plåt. Totalt 160 kr.

2 st teak stolar à 50 kr. Stop! det va halva priset så det blev bara 50 kr för båda.

Reseklocka, helt fungerande. 20 kr. Det här är absolut mitt bästa fynd idag! den tickar helt fantastiskt.

2 par tuffa skor till en tuff tjej. 35 kr st.

Ett litet litet Stig Lindberg fat 40 kr.

Jag tog lite bilder på loppisarna som kommer här.


Den här Schäslongen har vår lärare Peråce tapetserat åt en gammal tant i Älvsbyn. Den va i jättedåligt skick å nu är den såhär fin. det har tagit han nästan 60 timmar så ni förstår vilken hästjobb det är!

Nu ska jag pyssla lite, läsa läxa och kanske äta glass med kolasås!

kram

sovmorgon


idag blev det lite sovmorron innan vi drar iväg till piteå i 2 minibussar. jag va ändå rätt trött imorse.


men sen blev jag piggare efter lite mat å så.

önska mig lycka till på loppisen. Här ska fyndas!


Laddar för morgondagen.


Ikväll har varit uppladdning för imorn. Då ska hela klassen och dem som går andra året åka till Pite på loppis runda. Jag gick därför bort till byn ikväll för å ta ut pengar. Cash is king you know. Efter det gick jag å handla ingredienser till en 5 minuters kolasås som vi skulle ha till glass. Jag anslöt till gruppen lite sent, Rena rama rolf kunde jag skippa. inte för att det är tråkigt för det va ju verkligen helt overkligt roligt igår! men för att jag kände att vissa saker måste gå före. fångarna på forte ra. nej inte i tid till det heller. jag kommer in till dem andra vid sådär kvart i nio, fortfarande massor med fångarna att se tänker jag. jag svänger ihop såsen och kokar i 5 minuter. jag kokar i 10 min. jag kokar i 15 och 20. börjar känna stressen. vem vill ha glass å kola sås efter alla program slutat? till slut blev den klar å jag såg när moniqe släppte ut tigrarna. Säger han verkligen så? Jag hann inte ens gissa på ordet. å när såsen kom på glassen så stelnade hela såsen och bildare små mönster. jag hade kokat den för länge! Vi hade ialla fall kul då vi åt den och ja ja smaken va det inge fel på heller. till nästa gång, till nästa gång.

Min 3e uppladdning har varit att duscha och tvättat håret och även gjort ansiktsscrubb. Nu låter det som att jag inte gör det så ofta men faktum är att man inte ska scrubba fejan för ofta :) nu ska jag ta på en olja som är ack så viktig. efter det tar jag väl i nått i håret. "busar till det lite!" Ska man till Pite så ska man!


så, nu lägger jag mig å läser lite läxa jag fått.

gonatt


Lugnt å stilla.


Jag uppskattar lugnet här. Jag sitter på mitt rum med min radio och bara njuter av ensamheten. Ingen som pladrar å ingen som hetsar. Bara jag å mig själv. Det är skönt att få landa lite efter den "resa" jag har gjort. Ta in alla intryck och iakta dem nya människorna man lär känna. Man bygger broar i ett långsamt tempo.
Idag ska jag ägna mig åt en lugn sysselsättning. Nämligen pusslet jag köpte igår som är på 1000 bitar.

Så här i början av utbildningen då man inte kan så mkt har man inget litet projekt att hålla på mä. Jag har ju inga möbler med upp så det är ju också en av orsakerna. Men på torsdag ska vi åka till Piteå å besöka alla loppisar där. sen blire lunch hemma hos vår lärare Peråce som bor i närheten. Det kommer bli kul, men paniken börjar komma då jag tänker på hur det kommer å va. Alla kommer ju vilja hitta dem bästa grejerna, lite som när jag å syrran går in på nån loppis så hetsar vi upp oss och försöker snabbt arbeta oss igenom alla grejer för å va säker på att vara först! Men med henne stannar det ju i familjen...
Jag har lånat hem en bok idag från skolan som heter "Svenska stolar" av Dan Gordan. Det är en jättefin bok och jag vill bläddra i den ikväll å fundera på vad det är jag vill göra för grejer på skolan. Vilken stil jag gillar mest och färger. Vi kommer alla få en stol var å renovera och hittar jag en egen stol på nån loppis kan jag behålla den sen och det vill jag nog.


hej så länge


När jetlagen har lagt sej.


Nu är jag på den plats som ska vara mitt nya hem de närmsta 10 månaderna. Älvsbyn som ligger ca 90 mil från stockholm är ett litet gemytligt ställe. Här ska jag gå på en folkhögskola å allt va det innebär. Svenska kyrkan är dess förman å det syns lite här å där. Små smyg budskap som försöker ta sig in! Den här fann jag i sängbordet.

Mitt första intryck är dock positivt. Jag bor i ett hus från sent 1700 tal med fina gamla tapeter å möbler. Mitt rum är som en tvåa på 30 kvm medans mina klasskompisar bor på 7 kvm enligt Karin som mätte upp sitt rum igår. Jag har egen toa. Ett litet pentry och ett extra rum med en våningsäng till alla gäster jag kommer få ;) idag har jag bara bilder från mitt rum som inte har dem där fina tapeterna jag pratar om.
Som en räddande ängel visar det sig att en trådlöst nätverk finns att tillgå på skolan så har man egen dator, kopplar man upp sig mot det å låter skolan betala! Det är ju väldigt välkommet så här i början då man inte har så många vänner eller några möbler att dona mä. Dock åkte vi några stycken in till centrum efter skolan eftersom vi inte hade nå mer efter lunch. Vi kollade på lite möbler å även annat bättre begagnat.


Lite små fynd jag gjorde. Pusslet ska jag lägga om kvällarna, saft glasen blir både just saftglas men också tandborstglas och pennglas. Byxorna från Gul Blå är skönt höga i midjan och kommer agera som mina "slit å släg byxor" nu när jag ska jobba i verkstan.

Nu närmast är det middag som serveras i matsalen. Måndagar är lite speciella här på skolan för då är det fika kl 8 på kvällarna. man har Bakning till fikat en gång per termin å jag har om 4 veckor. idag får jag alltså bara gå dit å slöfika gott hembakt fika. Men nej! tänkte jag. ikväll börjar ju Fångarna på fortet! vad ska jag göra. Fikat är frivilligt men det kan ibland lämnas nyttig information där som man inte vill missa. Ikväll går jag å dem andra dit snabbt, å sen kollar vi på sista halvan av Fortet!

god afton.


Min gitarr.


Nu när jag ska flytta upp till norraste norrland så är det massor att packa å massor som inte får plats. Bland annat så kommer jag måste lämna efter min gitarr. den hade jag ju haft stor nytta av där uppe. men jag får väl ta den nästa gång jag kommer ner. Där uppe ska jag sitta på mitt rum utan alkohol och skriva mysiga låtar som handlar om känslor och tårar. Kanske skriver jag några om hur det är att vara prinsessa och nått om färgen rosa. Hur den är världens vackraste färg. Idag har jag kommit på en låt som är ganska kort och går såhär:
När jag va liten höll du min hand på ett sätt jag inte kan.sen kom jag på en låt om oss på bromsvägen,då vi bodde där på slutet av -90 talet. Ikväll ska vi har återträff i stockholm å äta å sen gå ut på gay klubb. men vi får se hur det blir med det senare. Det ska bli så roligt å träffa peter å thomas, johannes å johan och vår egen lilla prinsessa therese!

ha en angenäm afton!
Hejdå till Elin å Andres som åker till Australien.


Igår jobbade jag  hela dan å efter det så åkte jag in till stan för å säga hejdå till Elin å Andres som flyttar till Australien på söndag. Dem hade dragit ihop alla sina vänner till De baser slussen. vissa hade ja träffa förut å vissa inte. Där satt vi i en stor hög som upphöjda till skyarna å drack olika dricka som innehöll alkohol.
Elin och

Andres.

Ida och ett gift par.

Andres å såklart Ingrid å Jag!

Igår på jobbet hade connie köpt fika som vi mumsade i oss. Jag hade tänkt baka nått å ta mä men det fanns inte tid till det så det va tur att connie va förutseende. Jag fick en jättefin present av henne också som jag vill visa!

Presenten innehöll allt en möbelrenoverare kan tänkas behöva! tack connie, du är bäst!

Nu ska strax henke komma å få nycklarna till lägenheten så jag måste pysa!

kramOskar Linnros.


Ikväll va jag å 3 vänner på Oskar Linnros som spelade på Mosebacke. Han va jättebra och hade ett roligt förband som hette Raketen ? tror jag att det va. Tjejerna skrek som galningar å ett tag kände man sig lite gammal. Men Äsch! Han va grym å det va bra stämmning. Anna å jag gungade i (o)takt med musiken och klädde av Oskar med blicken. Nånting säger  mig att Johan sysslade med lite samma grej.
Nu säger jag gonatt!Lättnad kan se ut på många sätt.


Att hitta 4 bananlåder på affärn är få förunnat men mig hände det precis.
Älvsbyn närmar sig.


Nu äre ju väldigt precis 5 dar kvar tills jag sitter på planet mot älvsbyn. Lägenheten är rätt så tom å opersonlig. Jag blir helt handlingsförlamad och blir sittande i soffan med datorn i knäet. Regina Spektors sorgliga låtar gör inte saken bättre! Den här veckan har jag nånting planerat varje kväll och nu känner man att tiden inte räcker till. Det är ju så mkt man vill hinna göra å vänner att träffa. om jag ialla fall ordar upp allt med lägenheten idag så är jag ju ledig resten av veckan. Så få re bli.

Sköna måndag.


Då kanske ni undrar vad som är så skönt med måndagar. Ja i vanliga fall betyder det jobb jobb jobb i fem hela dar, men just nu äre ju faktist tvärt om. det är semester semester semester för mig. Jag ska suga ut varenda liten droppe kul ur den här veckan. Med undantag för onsdag. Då äre lite jobb, men bara lite. Det blir nog mer fika å prata och jag ska baka nånting gott å ta mä.

Igår åt jag kräfter med mina 3 vänner. Vi passar på att prata massa hemlisar och tänka tillbaka i tiden. Det va mina första kräfter i år å jag hoppas det blir fler. Snart konkurrerar ju surströmmingen om min gunst å då är frågan vem som vinner. Uppe i Luleå kommer det ju va ganska kompis snålt så det är tveksamt om man vinner några på att bjuda in till surströmingskalas?


Kräfterna kunde inte riktigt hålla klorna ifrån pernilla. Hon är ju så söt!

Det va en skön kväll med mycke skratt å kärlek. När kräfterna och drickat tagit slut så for vi till söder å hamnade på ett ställe på götgatan. Det va trevligt och kvällen slutade i resonlig tid. Idag är jag pigg eftersom jag va duktig å drack dricka. Jag ska göra saker idag som kräver en viss frisk och kry faktor och det tycker ja att jag har.

Nu lyssnar vi på Parken och donar dansandes runt runt!
Inte riktigt på topp.


Idag har jag inte mått lika bra som jag bruka. Om en normal dag ligger på 5 så har jag befunnit mig på en 3a. Det blev lite för sent och lite för mycke dryck av alkoholhaltigt slag igår för att jag ska kunna ligga på en 5a idag. Jag börjar från början!
Igår färgade och klippte vi ingrid. Hon blev super fin! Titta bara!

Här är vi påväg till en indisk restaurang nära maria torget. Vi åt å drack, drack och åt. lite runda under fötterna tog vi oss vidare till Mälar paviljongen där vi drack gott vin och jag testade att röka smala smala cigaretter som elin hade med sig. Det går inte att sticka under stolen att en cigarett i handen gör människan snyggare! Se så smal och elegant jag är! Men det är svårt å dumt att röka så jag bara låssas röker!

På min vänstra arm ser ni ett litet plåster som jag fick då jag va å vaccinera mig. Nu är jag skyddad mot Hepatit A och B i 25 år. När jag är 52 år kommer ni kanske se ett till sådant litet plåster på min arm.

Efter MP försökte jag å ingrid gå till Kåken medans dem andra åkte hem. Det gick sådär för oss och vi hamnade på KGB iställe. Där försökte en tjej sno min jacka. Tji fick hon! Jag tackade henne att hon tagit om hand om min jacka och gav henne min ondaste blick....Till slut stängde stället och vi drog vidare till sture companie. där gungade vi i takt med musiken nån timme och gick sen hem å la oss.

En väldigt lyckad och rolig kväll med mina vänner. Man måste ut å bygga broar och det kände vi att vi gjorde!

Nu äntligen får jag sova och imorn är det kräfter med tjejerna.

kram

Seg way


Idag har jag varit på ett riktigt äventyr. Jag klev upp nio i morse för å hinna med alla bestyr. Gick till affärn å köpte frukost till mig å ingrid, kokade alldeles för hårda ägg men dem slank ner ändå å jag lärde mig nånting av det. Efter det, då klockan slagit tio så ringde jag å bokade in min systers födelsedagspresent. Vi skulle åka på en Seg way tur! Det fanns 3 platser kvar å jag knep 2 av dem direkt. så åkte jag in till stan å mötte upp syrran på slotte. Där började äventyret......

Jag älskar den beridna högvakten! Kanske för att jag själv varit med :)

Sen drack vi varm choklad och åt muffins.

Efter det vare dags för nått väldigt kul å väldigt fånigt. Vi åker seg way!!

Viktigt med säkerhetsutrustning.

och lite övningskörning i garaget.

Jag kan också behöva träna. Även fast jag fick beröm av läraren att jag hittade jämnvikt direkt! Ni som åker Seg way kommer förstå vad jag menar.

Iväg va vi! Ut på Djurgårn

och förbi slottet


Så va våran dag idag.
Nu lite tv, kex och ost!


Sko och glasögon skoj!


Idag har jag och Ingrid haft en heldag på stan. Det har blivit massa glasögon provande.

Dem här hade inge larm å det va nära att dem gled ner i väskan.


Det är ingrid som är i färd med att köpa nya brillor, vilka tycker ni va bäst? Man blir ju lite sugen att skaffa men vad gör man då man har perfekt syn. det är så synd om mig ; )
Vi kollade in lite skor också. Här kommer dem!
Dem här köpte jag med mig hem. och klänningen är också ny. När jag kollade vad den kostade så trodde jag det va ett skämt. 69,50 kr! Helt otroligt.dem här söta små ska jag ha till helgen då jag ska gå på disko. Men först måste dem impregneras med ett speciellt medel. Jag kommer kanske inte använda dem så mkt i älvsbyn så jag får passa på nu!


Det känns som semestern börjar nu.


Imorn är det månda å jag har en skön semester känsla i kroppen. Precis som det ä första dan på semestern fast jag vart ledig i 2 veckor redan. Men det är kanske för att jag har haft så mkt bokat hela tiden med mkt på tågsittande å på busssittande. imorn har jag inget planerat. Bara hämta glömd mobilladdare och kanske hänga på stan med ingrid. Är det fint väder tänker jag köpa glass. En Dyr strut i gamla stan som kostar som en måltid. Ingrid tackar nej till socker å kommer därför inte kunna äta glass med mig. men vi kanske kan hitta nått annat gott till henne :)

Det är mkt som händer nu då det gäller lägenheter för mig. verkar som jag sålt min 4a i sundsvall. eller snarare mitt ex som sålt den å jag får pengarna ;) Jag ska inte ta ut segern i förskott så jag väntar lite. Till imorn då handpenningen ska synnas på kontot! Min lägenhet i rotebro verkar kanske vara uthyrd också. Ett par från uppsala kollade i fredags å nu hade dem ringt å lämnat med på mob som sa att jag kunde ringa dem så fort jag kunde. så jag fick känslan att dem vill ha den. annars hade det ju vare enkelt för dem att säga på svararn att dem inte ville ha den.

Jag har ätit 2 choklad ägg idag. jag märker att dem börjar bli lite gammla. Dem fick jag av syrran vid påsk å nu när jag räknar så är det ganska längesen. hon köpte ett stort lager till mig från norge. mjölkchocklad utanpå och en vit creme innuti. Nu vill jag ha något kallt å vattnit att dricka så jag tappar upp ett glas.

jag ska visa er ett fotto på mig så ni inte glömer hur jag ser ut.Den här bilden har ingrid tagit och jag är väldigt nöjd hur den blev.

gonatt!


Tillbaka hemma i Rotebro igen.


Nu har jag kommit hem igen från min miniresa. Efter att jag sa hejdå till internet och mobil med täckning åkte jag till min mormors gamla hus. Det va jag, min mamma, hennes 2 bröder, min kusin och hans familj. I Björksjönäset finns det mycke mygg och stora ängar med klöver på.

Man kan fiska där.

Här flyter en lite aborre runt. Men det finns mycket mört å. Vi fick 7 fiskar som våran katt ludde ska få. Det blir ett riktigt skrovmål! Men vi får nog ta å frysa in några fiskar till senare så han inte få magknip!

På tremänningarnas brygga kan man sitta å sola eller hoppa i vattnet i från. Varför bygga en egen brygga då man kan tjyvlåna nån annans?

Annars är vi mest runt huset å donar. Här har mamma fått akuten! Det betyder att en flisa ur en nagel har gått å hon måste akut ta fram filen och jämna till!

Här bygger karlarna en utomhusdusch.

Dem blir nöjda och har fått några timmar att gå.


Så va det allt i kort väg. Det här är mitt smultronställe, där man kan hitta lite knasiga saker på vinden. Kommer det en bil så sitter man å glor i fönstret. Tänk om det skulle va nån skummis? På det här stället spelar man taktennis. Man gå alltid upp en sväng på körrbotten åsså spelar vi Majja tills vi spyr!

Mitt älskade Björksjönäs.


Nu lämnar jag Resele och åker mot Hoting.


Nu har jag varit hemma i några dagarn och huserat runt i vårt röda hus med vita knutar. den vita bilen kallar vi för söckerbiten. den andra heter bara Kugan.

Jag va ner på lindas rum å tittade på mitt bord jag köpte sist jag va hemma.

med lite kärlek så ska bordet få tillbaka sin glans!

Utsikten från vårat hus är fin, fast mkt finare i verkligheten.Förut låg det 2 hus nedanför. man kan fortfarande se garage grunden som dem som köpte huset inte tagit bort! Grrrr! Nån köpte dem å fraktade iväg på ett stort fordon. Hus på väg!

vi har en liten liten trollskog på vår tomt.

här sitter jag och datar i mitt flickrum.


Nu säger jag hejdå i några dagar!


RSS 2.0